ibnmasir?

Salam ikhlas..
Slmt pagi..hehe..saje je taip pagi2 buta nie..aku ibnmasir, kire samaran la ni..selalu je member2 aku tanye.Nape ibnmasir? name ayah ko kan lain..?Hahah..ni die kisahnya..cam pjg je..Masir ni nama atuk aku sblh abah (pas g haji tuko name..aku pn x ingat,hehe). tapi nape x gune nama abah aku je..sbnrnya, ilham ni dtg berdasarkan nama ulama' & tokoh besar Islam dahulu kala cm ibn Sina, ibn Battutah & bermacam-macam ibn. Dieorg x gune nama ayah dieorang directly & gunakan nama samaran mereka yg masyhur itu. Tapi yg uniknya nama arwah atuk aku nie (walaupun x penah tgk die, meninggal mase abah sekolah rendah atau menengah), M.A.SI.R., merupakan gabungan nama-nama atuk2 & nenek2 aku (kebetulan?). Jom kita lihat..M - Masir, A - Atim (Nenek sblh mak), SI - Siti (Nenek sblh abah) & R - Ramlan (Atuk sblh mak). Unik bukan..?

So, nama anda mcm mane..?